Stad Genk doet warme oproep voor golf van licht

Aan de start van dit donkere najaar lanceert de stad Genk de koepelcampagne Warm Genk. Het doel van de campagne is vooral om de warme acties die Genkenaren zelf opzetten een platform te bieden.

Burgemeester Wim Dries: “Ondanks alles zien we nog steeds veel tekenen van veerkracht, creativiteit en solidariteit. Mensen slaan zich erdoor en er ontstaan nieuwe ideeën om elkaar te ondersteunen. We vinden het belangrijk om deze warme acties in de kijker te zetten. Door inspirerende voorbeelden te tonen, steken we initiatiefnemers een hart onder de riem en moedigen we anderen aan om hetzelfde te doen.”

Genk, zorg voor Licht! is de enthousiaste oproep om Genkenaren aan te moedigen om hun straat, voortuin, huis of raam te verlichten. Een negental Genkse ambassadeurs uit verschillende wijken, die zelf spontaan het initiatief hadden genomen om hun huis of appartement te verlichten, spelen de hoofdrol in deze warme campagne.

De bedoeling is dat deze golf van licht zich verder verspreidt binnen de wijken.

Lees het hele bericht op Limburgnieuws.be

Written by 

Related posts

Leave a Comment